NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie wat wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en ondersteund door duizenden organisaties in het land. Curae Zorg heeft op 9 maart meegedaan met SAMEN 70+ groep aan NLdoet. Het was een enorm geslaagde dag! Neem een kijkje en lees mee naar wat er die dag allemaal is gedaan...

Zoals jullie misschien wel weten zijn wij als organisatie elke dinsdag betrokken bij het project Samen 70+. Een project waarmee wij de eenzaamheid onder de ouderen willen bestrijden door elke dinsdagmiddag activiteiten te organiseren. 

Tijdens één van deze bijeenkomsten is de NLdoet actie ter sprake gekomen. Eerst zag je de ouderen twijfelen. Wat houdt dat in, wat zouden we dan moeten doen en vooral voor wie? Na een tijdje te brainstormen leek het hun een mooi idee om nog meer ouderen een fijne middag te bezorgen zoals zij dat elke dinsdag hebben. Het idee? Een lunch klaar maken voor 50 ouderen in de wijk. Van ouderen, voor ouderen. Waar het in het begin heel erg ging over de zorg die ze krijgen en de negatieve dingen waar ze tegen aanlopen hebben wij nu een groep die zelfs buiten de dinsdag met elkaar afspreekt. Ik zie ze elke keer weer opleven bij de Samen70+.

Vrijdagochtend worden de laatste voorbereidingen gedaan. Om 9 uur vertrekken onze vrijwilligers met een boodschappenlijst van een a4'tje om de nodige boodschappen voor de lunch te halen. De lunch wordt georganiseerd in de Cobra, het buurtcentrum van Tussen de Vaarten. Bij aankomst op locatie worden de laatste taken verdeeld onder alle aanwezige vrijwilligers en komen de ouderen langzaam binnen druppelen. De voorbereidingen voor de versiering van de lunchruimte worden uitgevoerd door de gastvrouwen van het ROC Flevoland. Ondertussen maakt de samen70+ groep een heerlijke groentensoep, aardappelsalade, zalmsalade en lekkere broodjes met kroketten.  

Omstreeks 12 uur komen dan de eerste gasten binnen. Deze worden door de gastvrouwen welkom geheten en naar hun tafel gebracht. Er wordt een kopje koffie of thee aangeboden en als iedereen er is wordt de lunch geopend door Lucia Fer, wijkwerker van Tussen de Vaarten. Daarna krijgt iedereen eerst een lekker kopje soep met een stokbroodje en kruidenboter. Vervolgens komen de aardappel- en zalmsalades. Als extra niet te vergeten een heerlijk broodje kroket. Als afsluiter neemt iedereen nog lekker wat paaseitjes bij de koffie en thee. Tijdens de gehele lunch was iedereen aan het genieten! Het was een onzettend leuke dag voor zowel jong als oud.

Een voorrecht om als organisatie hierbij aanwezig te zijn geweest. Wij hopen nog meer mooie initiatieven te kunnen gaan doen, zodat wij niet alleen onze groep van Samen70+, maar ook vele anderen uit Almere een leuke middag kunnen bezorgen.
 


Geïnteresseerd?
Wilt u meer informatie over onze initiatieven, neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of te bellen naar 0365255575.