Samen 75

Wij kunnen met trots terugkijken op het pilot project Samen 75, dat vanaf 17 januari weer van start gaat.

Het wijkteam Tussen de Vaarten (gezondheidscentrum Castrovalva en de Schoor) is de initiatiefnemer van het project Samen 75. Curae Zorg is vanaf het begin betrokken geweest als organisatie die vrijwillig ouderen ophaalt en brengt om hen een gezellig middag te bezorgen.

Als thuiszorg organisatie komen wij dagelijks bij oudere mensen over de vloer en ook wij ervaren dat veel ouderen eenzaam zijn. Vaak willen zij dit in het begin niet toegeven, want ja de kinderen doen hun best. Zij hebben hun eigen gezin met de verplichtingen die daar bij horen. Ze doen al de boodschappen en komen wekelijks langs. Echter, als je dan doorvraagt hoevaak zij komen en wat ze de rest van de tijd doen dan valt er vaak een pijnlijke stilte. Daarmee zeggen wij niet dat de kinderen vaker langs moeten komen, maar dat ene middagje dat de familie langs komt is soms het enige moment dat ouderen iemand zien. Om deze reden hebben wij ons als organisatie aangemeld om ouderen te ondersteunen. Hoe fijn is het als je opgehaald wordt, een leuke middag hebt en vervolgens ook nog thuis wordt afgezet?

In september was het zover. Wij halen twee dames op uit tussen de vaarten en brengen de dames naar het buurthuis. Hier ontmoeten wij de andere dames en de wijkverpleegkundige Oesha Baidjoe van de Zorggroep. De eerste bijeenkomst is vooral even aan elkaar wennen en aftasten welke reden mensen hebben om te komen. Desondanks is het een leuke bijeenkomst en wordt er afgesproken om elke week op de dinsdag dit voort te zetten.

Inmiddels zijn er ruim 4 maanden verstreken en is het ontzettend gezellig elke dinsdagmiddag. Aan het begin van de periode is er een planning gemaakt met daarop de activiteiten die zouden plaatsvinden. Zo hebben wij al loempia’s gemaakt, pannenkoeken gegeten, speculaas gebakken, bewegingslessen gedaan en eindeloos veel potjes Rummicub gespeeld. Het belangrijkste is toch wel dat wij het ontzettend gezellig hebben met elkaar hebben. Even weg zijn uit huis en met leeftijdsgenoten een gezellig middag. 

Wij zijn dan ook erg blij dat wij hier deel vanuit kunnen maken en hopen dat het project over heel veel andere stadsdelen georganiseerd kan gaan worden.
 

Geïnteresseerd?

Mocht u na het lezen van de bovenstaande graag meer informatie? Dan kunt u contact opnemen door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt toch liever zelf contact opnemen met ons?
Dit kan via het nummer 0365255575 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..